Spectacol de Crăciun cu elevii Școlii nr. 93 din București

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Capitală a organizat vineri, 17 decembrie, un spectacol de Crăciun în colaborare cu Școala nr. 93, „Emil Racoviță”, din București, evenimentul având loc în biserica parohială, informează „Ziarul Lumina”. La final, copiii au primit daruri din partea lui Moș Crăciun.

Biserica Parohiei ‘Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan’ din București a fost plină vineri seara de enoriași și de părinți ai elevilor de la Școala nr. 93, ‘Emil Racoviță’, care au susținut un spectacol cu scenete biblice, colinde și alte cântece specifice sărbătorilor de iarnă. Au fost invitați și elevi de la alte școli bucureștene, care au încântat auditoriul cu colinde de Crăciun.

‘Este un spectacol de cinstire și preamărire a Mântuitorului Iisus Hristos, venit în lume să mântuiască lumea. De aceea ne bucurăm că cele două școli, 124 și 93, precum și Școala de Muzică nr. 5 au venit să ne încânte cu ocazia acestui moment important din viața creștinească’, a spus în deschiderea spectacolului părintele Gheorghe Șupeală, parohul Bisericii ‘Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan’.

Copiii au susținut mai multe momente artistice specifice Crăciunului.

‘Am prezentat o scenetă cu elevii clasei I B cu privire la Nașterea Mântuitorului, apoi intercalat am cântat împreună cu elevii clasei a VIII-a colinde de Crăciun’, a declarat Elena Cristina Boboacă, profesor de religie la Școala nr. 93 din București, ‘Emil Racoviță’.

Organizatorii au dorit ca prin acest moment cultural și duhovnicesc să aducă în sufletele tuturor bucuria momentului și să redeștepte copilul din fiecare. ‘Vrem să aducem lumină în suflet, bucurie, vrem să aducem sărbătoare, miros de brad și spiritul Crăciunului în sufletele tuturor’, a spus Luminița Dicu, învățător-institutor la Școala nr. 93. De altfel, aceasta nu este prima colaborare dintre școală și parohie, până în prezent fiind desfășurate mai multe activități în care biserica a implicat elevii acestei școli, dar și școala a colaborat cu părintele paroh Gheorghe Șupeală.

‘Între Școala nr. 93 și Parohia ‘Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan’ există o strânsă colaborare care se desfășoară de-a lungul mai multor ani, elevii noștri, însoțiți de profesorii de religie și de muzică, inclusiv consilierul școlii, desfășoară mai multe activități cu preotul paroh și cu elevii școlii noastre’, a declarat Cornelia Codila, directorul Școlii ‘Emil Racoviță’.

Comentarii Facebook


Știri recente