Spectacol caritabil pentru Capela jandarmilor din Cluj-Napoca

Pentru a sprijini construcția Capelei Jandarmeriei din Cluj-Napoca, studenții și jandarmii clujeni organizează un spectacol caritabil de muzică populară, ce va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 18.00, în Sala Auditorium Maximum (Casa Universitarilor), informează radiorenasterea.ro. La eveniment a fost invitat să ia parte Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Vor interpreta melodii din folclorul românesc Tiberiu Ceia, Vasile Petrușan, Ileana Domuța Mastan, Amalia Codorean Chindriș, Anghelina Timiș, Cornelia Ardelean, Iosif Ciocloda și alții.

În sala de spectacol va fi amplasată o urnă, unde participanții pot face donații pentru a susține financiar finalizarea lucrărilor de amenajare a Capelei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Spectacolul Caritabil este organizat de Asociația Credința Ortodoxă a Studenților Teologi din Cluj-Napoca și Asociația I.P.A. – Regiunea 2 din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj. Intrarea este liberă!

Capela Grupării Mobile de Jandarmi din Cluj-Napoca a fost înființată în toamna anului 2009, prin aprobarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Începând cu primăvara anului următor au fost demarate lucrările de amenajare a acestei capele din interiorul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, cu acces din exterior, astfel încât să deservească și cadrele în rezervă și familiile lor.

Potrivit preotului Radu Cotuțiu, slujitorul Capelei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, în momentul de față se lucrează la finalizarea locașului, proces care, în funcție de resursele financiare disponibile, va fi terminat până în toamna anului următor. Capela are o suprafață de 200 mp. Deocamdată va fi înzestrată cu câteva icoane, urmând ca pe viitor să fie pictată.

Comentarii Facebook


Știri recente