Spectacol caritabil la Caransebeș

Miercuri, 13 iunie, în sala de spectacole a Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, trupa de teatru „Credo” a susținut un spectacol caritabil, după cum informează episcopiacaransebesului.ro. Astfel, tinerii voluntari au prezentat schițe scrise de Ion Băieșu precum și piesa de teatru „Caseta Colombinei”. Toate fondurile strânse în urma acestei acțiuni vor constitui un sprijin financiar pentru micuța Iasmina în vârstă de 3 ani care este greu încercată de o boală gravă, leucemie.

La spectacol au participat copii și tineri din școlile și liceele din Caransebeș, părinți precum și cadre didactice care au admirat talentul actorilor amatori.

Părintele Călin Ianchiș consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului a precizat: „Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului funcționează în cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului și Centrul pentru voluntariat. Este un centru în cadrul căruia activitatea noastră se bazează în special pe ajutorul pe care îl oferă comunitatea semenilor săi aflați în imposibilitatea de a-și desfășura activitățile zilnice sau traiul prin puterile proprii iar principalii actori ai acțiunilor noastre sunt tinerii din liceele Caransebeș. Ei sunt actori și la propriu și la figurat deoarece în piesa de teatru care a fost pusă în scenă în această seară ei au interpretat rolurile din piesă dar mai cu seamă i-au capacitat și pe ceilalți colegi ai lor să participe la toate aceste acțiuni care noi le desfășurăm pentru a sprijini financiar costurile tratamentului mediacal pe care o fetiță din Caransebeș trebuie să le suporte. Așadar noi considerăm că voluntarii nu sunt doar actorii ci sunt toți spectatorii și toți oamenii care s-au implicat activ sau pasiv în reușita acestei manifestări. ”

„Ne bucurăm că am reușit cu piesa să ajutăm și voluntarii noștri au răspuns pozitiv la cererea noastră de a veni în număr cât mai mare să fie alături de noi pentru a o ajuta pe micuța Iasmina. Am reușit încă o dată prin voluntarii noștri să dovedim că nu ne dăm la o parte și că putem să facem o treabă foarte bună strângând niște fonduri care vor fi donate pentru această fetiță. Acesta a fost ultimul nostru spectacol cu piesa , vom continua din toamnă alături de alți voluntari noi să bucurăm publicul și să facem acte caritabile. ” a mărturisit domnul profesor Rada Petrișor coordonatorul Centrului de voluntariat.

„Trupa de teatru „Credo” a luat ființă în noiembrie 2010, fiind formată exclusiv din tineri voluntarii Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, din cadrul sectorului social-misionar, și vizează atât aspectul cultural, cât și cel social-filantropic. Din trupa lărgită fac parte fac parte elevi din școlile caransebeșene care au strâns la un loc pasiunea pentru actorie, bucuria de a fi împreună, plăcerea de a experimenta lucruri noi, și nu în ultimul rând plăcerea de a dărui și de a educa. De la înființare trupa a interpretat numeroase spectacole, printre care amintim: „Al șaptelea mag”, piesă religioasă, „Șapte păcate”, comedie, „Ecce Homo”, piesă religiosă, „Caseta Colombinei”, „Taina Iubirii” etc. Trupa „Credo” a participat și a fost premiată la concursul național de teatru „La scenă deschisă” din localitatea Brad, ediția a III-a din luna mai, anul 2011: Bona Rusalina, cu rolul Mia din „Șapte păcate” – premiul I pentru interpretare rol feminin, Mihart Robert, cu rolul fiul model din aceeași piesă – premiul III pentru interpretare rol masculin iar la a X-a ediție a Festivalului Național de teatru pentru elevi, intitulat „Alter Ego” desfășurat în localitatea Turda, județul Cluj, trupa de teatru din Caransebeș a câștigat următoarele premii: Eusebiu Eșanu – premiul I pentru interpretare masculină, Amalia Iordache – premiul I pentru interpretare feminină, Robert Mihart – mențiune pentru interpretare și premiul I trupei de teatru „Credo” pentru spectacolul „Caseta Colombinei”.

Comentarii Facebook


Știri recente