Solidaritate filantropică intereparhială în Mitropolia Banatului

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului, Serviciul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei a acordat sprijin material pentru credincioșii din parohiile Goleț și Bucoșnița din Episcopia Caransebeșului, informează Secretariatul Episcopiei Caransebeșului.

În cursul săptămânii trecute, în urma unei ploi torențiale, apa scursă de pe versanții munților au afectat gospodăriile credincioșilor din parohiile Goleț și Bucoșnița, Protopopiatul Caransebeș, Episcopia Caransebeșului. După evaluarea pagubelor gospodăriilor afectate, Eparhia a demarat o amplă activitate de colectare a ajutoarelor materiale pentru sprijinirea reconstrucției clădirilor afectate. La efortul preoților și credincioșilor din Eparhie s-a adăugat clerul și poporul din Arhiepiscopia Timișoarei, care au strâns bani, alimente și îmbrăcăminte nouă pentru semenii lor afectați din Episcopia Caransebeșului. În consecință, în ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei din data de 29 iulie s-au alocat o sumă de bani, aproximativ 500 de kg de alimente și 180 de perechi de încălțăminte nouă pentru credincioșii afectați din parohiile Goleț și Bucoșnița.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, serviciul social-misionar al Eparhiei, în urma anchetelor sociale, în zilele aceste alocă ajutoarele materiale celor afectați. Pe această cale Episcopia Caransebeșului mulțumește Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului, Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei precum și întreg clerului și credincioșilor din arhiepiscopie, pentru sprijinul frățesc acordat credincioșilor afectați de furia apelor revărsate peste comunitățile noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente