Slujiri arhierești la Catedrala Mitropolitană din Iași

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit, ieri, 9 martie, la Catedrala mitropolitană din Iași, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite. La final, Preasfinția Sa a citit pentru credincioșii prezenți mai multe rugăciuni de dezlegare, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova.

‘Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite este o Liturghie cu o rânduială intermediară între păstrarea Sfintelor peste an și împărtășirea zilnică pe care credincioșii o practicau în vechime. Aceasta ne încredințează de faptul că întreg cultul creștin sau rânduiala liturgică a Bisericii are în centrul său pe Hristos cel Răstignit și Înviat. De altfel, această centralitate a lui Hristos o oglindește, deopotrivă, și propovăduirea apostolică a Evangheliei, dar și mărturisirea baptismală a celor ce primeau Botezul creștin’, reliefează PS Calinic Botoșăneanul în cartea ‘Triodul – Golgota pocăinței’, apărută anul acesta la editura Doxologia.

Aseară, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a oficiat a treia parte a Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În această seară, de la 16:00, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia ultima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, iar mâine, tot de la ora 16:00, va săvârși Liturghia Darurilor mai înainte sfințite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…