Slujiri arhierești în Valea Almăjului

La praznicul „Schimbării la Față” a Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va participa la tradiționalul hram al Mănăstirii Almăj-Putna, unde va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul de vară amenajat în incinta mănăstirii, informează episcopiacaransebesului.ro. Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj-Putna din Episcopia Caransebeșului găzduiește o oază de liniște și duhovnicie pentru credincioșii din această zonă. Și în anul acesta, ca în fiecare an, sunt așteptați la praznicul „Schimbării la Față” a Mântuitorului Iisus Hristos, sute de credincioși pentru a trece pragul acestei mănăstiri, și pentru a participa la rugăciunile și slujbele care se oficiază de către preoții și monahii de aici.

Valea Almăjului a reprezentat întotdeauna o zona aparte a Banatului montan, aceasta a făcut parte din cele opt districte medievale bănățene privilegiate. În zonă nu se găsește nici o așezare urbană, localitatea Bozovici suplinind rolul acesteia, totodată, zona nu este străbătută de nici o cale ferată, locuitorii au acces doar la o șosea națională. Din punct de vedere etnografic și folcloric zona este deosebit de bogată, complexul mulinologic de pe Valea Rudăriei fiind un exemplu concludent.

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian, va fi prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Prilipeț din Protopopiatul Băile-Herculane. Cu ocazia acestei vizite pastorale va oficia, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie arhierească. Biserica parohială are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și este păstorită din anul 1980 de către părintele Pavel Iovănescu.

Comentarii Facebook


Știri recente