Slujiri arhierești în Mitropolia Olteniei

Sâmbătă, 7 martie a.c., Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului Daniel Bănuță, pe seama parohiei Robănești, protoieria Craiova Nord.

În Duminica Ortodoxiei, 8 martie 2009, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvărșit hirotonia întru diacon a tânărului Adrian Claudiu Trifu și hirotonia întru preot a diaconului Nicolae Petrișor, pe seama Catedralei Mitropolitane.

Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a slujit în Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, iar Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit în Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a slujit la biserica din parohia Negreni, protoieria Slatina I, iar Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul a slujit la biserica din parohia Robănești, protoieria Craiova Nord, acolo unde a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului Vasile Mălăescu, pe seama parohiei Menții din Dos, județul Gorj și hirotonia întru preot a diaconului Daniel Bănuță pe seama parohiei Robănești.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente