Slujiri arhierești în Mitropolia Olteniei în Duminica a III-a după Rusalii și de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În Duminica a 3-a după Rusalii, Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Dr. Irineu a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova.

Prea Sfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a slujit la Catedrala Episcopală ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea.

Prea Sfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a întreprins vizite pastorale la unele biserici din cuprinsul Eparhiei.

Prea Sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Prea Sfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, au participat la ceremonia de întronizare a Prea Sfințitului Părinte Vicențiu Ploieșteanu în scaunul de episcop al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Luni, 29 iunie 2009, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Dr. Irineu a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Craiova.

Prea Sfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a slujit la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râmnicu Vâlcea.

Prea Sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Prea Sfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanților, și Prea Sfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, au participat la ceremonia de întronizare a Prea Sfințitului Părinte Corneliu Bârlădeanu în scaunul de episcop al Episcopiei Hușilor.

Sursa: www.mitropoliaolteniei.ro

Comentarii Facebook


Știri recente