Slujiri arhierești în Episcopia Oradiei de praznicul Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie 2009

De praznicul Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie 2009, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Oradea, în biserica ce poartă acest hram, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei. În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit un diacon și un preot. După Sfânta Liturghie, s-a făcut o procesiune solemnă, cu înconjurarea sfântului lăcaș.

În după-amiaza aceasta, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie va sfinți piatra de temelie și locul unde se va construi o nouă biserică, cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, în comuna Sântandrei, aparținătoare Zonei Metropolitane Oradea. De asemenea, Preasfinția Sa va sfinți piatra fundamentală și pentru o capelă de la cimitirul parohial, cu hramul „Învierea lui Lazăr”, din cadrul aceleiași parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…