Slujiri arhierești în Episcopia Oradiei, 29 – 30 august 2009

În zilele de sâmbătă, 29 august 2009, și duminică, 30 august 2009, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Marghita.

Astfel, de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti un cuvânt de învățătură în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sânlazăr.

Duminică, 30 august 2009, Preasfinția Sa va oficia slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Cuzap și va liturghisi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După slujbă, va avea loc lansarea a trei cărți semnate de Preacucernicul Părinte paroh Constantin-Petru Filip, respectiv „Monografia satului Cuzap” și două volume de poezii.

De asemenea, tot în acest cadru festiv, Asociația social-cultural-sportivă „Palisada” a parohiei va oferi, prin preotul paroh care este și președintele ei, plachete aniversare tuturor celor care au sprijinit, în diverse moduri, activitatea asociației, ce a luat ființă în anul 2007.

Menționăm că, este cea de-a doua vizită pastorală a Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie în Parohia Cuzap, deoarece, în data de 8 noiembrie 2008 a săvârșit târnosirea noii biserici din filia Pădurea Neagră a acestei parohii.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente