Slujiri arhierești în Duminica Tomii

În Duminica a doua după Paști, a Sfântului Toma, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul ‘Sfântul Grigorie Luminătorul’ al Reședinței patriarhale.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit în parohia Runcu, Protopopiatul Iași 1, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia ‘Recea Nouă’ din Protopopiatul Făgăraș, în timp ce înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit la Biserica ‘Sfântul Ierarh Calinic’ din Craiova. Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană din Timișoara, informează ‘Ziarul Lumina’.

Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit la Catedrala arhiepiscopală din Suceava. Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia ‘Oarța de Sus’, Protopopiatul Aiud, iar Înaltpreasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit împreună cu Preasfințitul Episcop-vicar Emilian Lovișteanul în Catedrala arhiepiscopală ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea.

Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit în Catedrala arhiepiscopală din Buzău, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a slujit la Mănăstirea ‘Sfântul Calinic’ din județul Argeș, iar Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit la Catedrala arhiepiscopală din Galați, în timp ce Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei a slujit în Parohia ‘Bălan’, Protopopiatul Miercurea Ciuc.

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Huși. Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit, împreună cu Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în Catedrala episcopală din Caransebeș. Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei a slujit la Catedrala ‘Învierea Domnului’ din Oradea, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a slujit la Mănăstirea ‘Sfinții Voievozi’ din Slobozia, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a slujit la Mănăstirea Crasna. Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit în Parohia Joița, Protopopiatul Bolintin, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit în Parohia Mal, Protopopiatul ‘Jimlăul Silvaniei’, iar Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a slujit în Parohia ‘Sfântul Gheorghe’ Stockholm. Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea ‘Radu-Vodă’ din capitală, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a slujit la Mănăstirea Antim, iar Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit la Catedrala patriarhală. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit în Parohia ‘Sfântul Nicolae’ din Parohia Andrieșeni, Protopopiatul Iași 1, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bunești din județul Sibiu, iar Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit în Biserica ‘Sfântul Toma’ din Cluj-Napoca, în timp ce Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit în Parohia Buduș, județul Bistrița-Năsăud. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a slujit la Mănăstirea Răchitoasa din județul Bacău, iar Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a slujit în Parohia Dragomirești, Protopopiatul Vișeu.

Comentarii Facebook


Știri recente