Slujiri arhierești în Duminica a IV-a după Paști, în Mitropolia Olteniei

În Duminica a IV-a după Paști (a Slăbănogului), 10 mai 2009, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala mitropolitană „Sf. Dumitrie Izvorâtorul de Mir” din Craiova.

În după-amiaza aceleiași zile, la orele 17:00, Înaltpreasfinția Sa va oficia la Biserica Maica Domnului Dudu din Craiova slujba «cununiei de aur» pentru 70 de familii din Craiova. Evenimentul, devenit o tradiție în orașul , este organizat ca de fiecare dată de Primăria Municipiului Craiova.

Preasfințitul Părinte Nicodim va sluji sfânta Liturghie în biserica parohiei Butoiești, protopopiatul Strehaia. Vechiul locaș avea hramul Sfinții Voievozi și a fost construit în anul 1821 de un căpitan de panduri din oastea lui Tudor Vladimirescu, pe nume Constantin Popescu, care după revoluția din 1821, s-a retras la mănăstirea Gura Motrului, unde împreună cu oamenii de aici s-a apucat de construcția bisericii. Actuala biserică se află în apropierea orașului Strehaia. Sfântul lăcaș este din lemn, construit în coadă de rândunică, și a fost refăcut din temelie în anul 1886 fiind sfințit în anul 1896 când i s-a dat hramul Sfântul Ierarh Nicolae.

Preasfințitul Părinte Episcop Gherasim va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala episcopală „Sf. Ier. Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente