Slujiri arhierești în comuna Matca, județul Galați

Credincioșii din comuna Matca, județul Galați au avut astăzi, 9 mai, bucuria de a avea in mijlocul lor pe Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și pe Preasfințitului Mihail, Episcopul românilor ortodocși din Australia și Noua Zeelandă, originar din această localitate.

Cei 2 ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie în două din parohiile comunei și anume: Parohia Matca I și în Parohia Matca III, apoi au participat împreună la mai multe activități.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitului Casian a oferit mai multe informații, pentru Radio TRINITAS, cu privire la programul zilei de astăzi: „Am consacrat ziua mai întâi pentru fiul localității Matca care este Preasfințitului Episcop Mihail. Pentru prima dată un fiu al acestei localități, în calitatea lui de Episcop a slujit în biserica unde a fost botezat, unde a crescut, iată, până la măsura păstorului. Să nu uită am inaugurat și un centru comunitar, pastoral – filantropic „Sfântul Nicolae” la Parohia cu același nume, păstorită de părintele Nicolae Lazăr. De asemenea, ne-am întâlnit și cu credincioșii de la Oastea Domnului. Însă toate au fost încununate de numărul mare de credincioși prezenți din toate cele cinci parohii și localitatea s-a bucurat astăzi de două Sfinte Liturghii arhierești”.

Comentarii Facebook


Știri recente