Slujirea pastorală și didactică analizată la Galați

La Centrul eparhial Galați, a avut loc joi, 12 iulie 2012, întâlnirea Permanenței Consiliului Eparhial, premergătoare ședinței Consiliului Eparhial, de analiză retrospectivă pe semestrul I al anului 2012. Ședința a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Programul a fost deschis prin procesiunea cu icoana Maicii Domnului Prodromița, o replică fidelă aflată în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos, de la Centrul eparhial la Catedrala arhiepiscopală, după care Înalt Preasfințitul Arhiepiscop, însoțit de membrii Permanenței Consiliului Eparhial și părinții protoierei au participat la Sfânta Liturghie.

Lucrările propriu-zise au avut loc la sediul Centrului eparhial, în deschiderea cărora, după Acatistul Maicii Domnului Prodromița, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că ‘în această sfântă zi avem prilejul de a analiza cu multă atenție activitatea și slujirea păstorilor de suflete, a cadrelor didactice care predau religia în școli, a școlilor teologice, a slujirii social-filantropice în centrele sociale, a vieții monahilor și monahiilor din mănăstirile noastre din prima jumătate a acestui an, în preajma întrunirii forului eparhial, Consiliul Eparhial’.

A urmat prezentarea unui scurt material documentar și a fost vizualizată o expoziție fotografică în care au fost evidențiate sediile protoieriilor din cadrul Eparhiei Dunării de Jos. În cadrul dezbaterilor au fost semnalate și diverse aspecte punctuale, de ordin liturgic, pastoral, misionar, educațional și filantropic, ce au caracterizat activitatea parohiilor și a mănăstirilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în contextul anului 2012, an dedicat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ‘Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor’.

Pe ordinea de zi s-au aflat și alte probleme, precum reinventarierea și conservarea obiectelor de patrimoniu, măsuri privind protejarea patrimoniului mobil și imobil existent, precum și grija față de cimitirele ortodoxe.

În cadrul ședinței a fost prezentat modul de aducere la îndeplinire de către subunități a proiectelor sinodale și eparhiale în prima jumătate a anului 2012. Permanența Consiliului Eparhial a analizat problemele cu care se confruntă unele parohii din punct de vedere pastoral și economic-financiar.

Comentarii Facebook


Știri recente