Slujire misionară în spitalele și penitenciarele din Episcopia Aradului, Ienopolei Hălmagiului și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei, Sectorul Social Filantropic al acestei eparhii a inițiat un program de intensificare a slujirii liturgice în spitalele și penitenciarele din cuprinsul eparhiei. Astfel, în fiecare zi de vineri în Penitenciarul Arad și în Penitenciarul Bârcea Mare, se vor desfășura slujbe specifice Postului Mare și se va ține un cuvânt de învățătură prin participarea, alături de preoții din Penitenciare, a unor preoți din municipiile Arad și Deva.

De asemenea, în Spitalul Municipal Arad, în Spitalul Județean Arad, în Spitalul Județean Deva, în Spitalul Municipal Hunedoara, în Spitalul Municipal Orăștie și în Spitalul Municipal Petroșani, tot în zilele de vineri, bolnavii din aceste instituții au parte de vizite ale preoților, însoțiți de membrii ai Consiliului și Comitetelor parohiale. Alături de preoții de spitale, preoții parohi vor oficia o slujbă potrivită perioadei de post în care ne găsim și vor ține un cuvânt de învățătură.

Aceste acțiuni doresc să aducă în sufletele celor asistați, mesajul că sunt permanent în grija Bisericii strămoșești, cu atât mai mult în răstimpul Postului Mare, o vreme a cercetării celui bolnav și a celui aflat în temniță.

Sectorul Social Filantropic al Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente