Slujire frățească alături de credincioșii din Ungaria

Parohia românească Otlaca-Pustă, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria a fost, Sâmbătă, 21 aprilie, în sărbătoare. La invitația PS Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, au fost prezenți în mijlocul credincioșilor din localitate, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. de Banat.

Aici, cei trei ierarhi au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica parohială cu hramul ‘Înălțarea Domnului’. Alături de credincioșii parohiei, au participat la slujbă Victor Micula, ambasadorul României în Ungaria, și Gheorghe Șimonca, primarul localității Otlaca-Pustă, împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral ‘Theophoros’ al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu. După Sfânta Liturghie, soborul slujtorilor a oficiat Taina Botezului pentru fiul primarului Gheorghe Șimonca.

Apoi a avut loc punerea pietrei de temelie pentru paraclisul cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’. Evenimentul a avut o însemnătate deosebită pentru credincioșii ortodocși români din Ungaria, întrucât paraclisul va fi primul lăcaș de cult ortodox-român ridicat după un secol în Ungaria. Parohia românească din Otlaca-Pustă este situată în județul Bichiș, în apropierea localităților Medgyesegyháza și Medgyesbodzás, la 15 km de frontiera între România și Ungaria, și face parte din Protopopiatul Gyula-Budapesta. Biserica ortodoxă română din Otlaca-Pustă are hramul ‘Înălțarea Domnului’ și se găsește pe strada Kossuth nr. 15-17. Biserica este construită în stilul bisericilor din Banat și deservește nevoile spirituale ale credincioșilor români din această localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente