Slujire chiriarhală în Parohia Ohaba-Mâtnic

La sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, Întâiul Mucenic, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Ohaba-Mâtnic din Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej a sfințit pictura bisericii parohiale, cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’, după care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Petru Ciorogariu a fost hirotesit iconom, iar toți ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult au primit din partea chiriarhului locului ordinul eparhial Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și acte de cinstire.

Preasfințitul Lucian și-a exprimat bucuria de a se afla și în acest an în mijlocul credincioșilor din această parohie, la fel cum a fost și acum un an în cea de-a treia zi de Crăciun. Preasfinția Sa a amintit credincioșilor că în urmă cu un an a participat la un festival de colinde și cântece închinate praznicului Nașterii Domnului, dar și celorlalte praznice care urmează, iar anul acesta a trăit aceeași bucurie de a fi în mijlocul credincioșilor din Ohaba – Mâtnic.

‘Anul trecut ne-am bucurat să vedem biserica arhiplină la acel festival de colinde și cântece închinate Nașterii lui Hristos, și nu credeam ca peste un an să revenim în mijlocul dumneavoastră, tot a treia zi de Crăciun, la pomenirea Sfântului Arhidiacon Ștefan, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și să binecuvântăm această pictură care înfrumusețează, împodobește, luminează și deschide interiorul acestei biserici, căci ce sunt icoanele decât ferestre spre divinitate și eternitate. De aceea, ne bucurăm foarte mult că părintele paroh Petru Ciorogariu, care a primit distincția de iconom, împreună cu dumneavoastră, cei care ați primit acte de cinstire, dar și ceilalți, toți împreună ca o mare familie creștină, v-ați mobilizat și iată, într¬un timp record, o turmă cuvântătoare mică a reușit să facă minuni mari în această biserică binecuvântată’, a arătat Preasfințitul Lucian.

La Sfânta Liturghie au participat autorități locale, precum și numeroși credincioși și credincioase, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din Lugoj.

Biserica parohială cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Ohaba-Mâtnic, Protopopiatul Caransebeș, a fost ridicată la începutul secolului al XIX-lea, iar între anii 2010-2011 a fost împodobită cu o frumoasă pictură. Părintele Petru Ciorogariu păstorește cu multă dragoste și dăruire această parohie din anul 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente