Slujire chiriarhală în Biserica Schitului Sf. Ier. Nicolae din mun. Giurgiu

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Schitului „Sf. Ier. Nicolae” din mun. Giurgiu, după cum informează episcopiagiurgiului.ro. În cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul eparhiei a hirotonit întru diacon pe teologul Nițu Narcis Cristian, pe seama bisericii schitului.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, subliniind marea milostivire a lui Dumnezeu față de om, care, cu cinci pâini și doi pești, hrănește „cinci mii de bărbați, în afară de femei și de copii’ (Matei 14, 21), prefigurând, astfel, în chip dumnezeiesc, Sfânta Euharistie sau Taina prin care Îl primim pe Însuși Hristos Domnul, în chipul pâinii și al vinului. De asemenea, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți că Mântuitorul, prin minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, a arătat mulțimilor puterea Sa de a le dărui și pâinea „cea de toate zilele’, dar că aveau nevoie și de o altă pâine, de credința în Dumnezeu și în El ca Fiu al lui Dumnezeu.

În încheierea cuvântului său, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să caute mai întâi pâinea cea cerească și, primind-o, să îndepărteze toată grija cea lumească, iubind cele duhovnicești, asemeni mulțimilor din vremea Mântuitorului, care își lăsau casele și-L urmau în pustie pentru a-I asculta învățăturile.

La final, Preasfinția Sa a dăruit părintelui Protos. Narcis Aldescu, Starețul Schitului Sf. Ier. Nicolae din Giurgiu, cu prilejul zilei onomastice, un baston de stareț, evidențiind totodată, frumoasa activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată.

Comentarii Facebook


Știri recente