Slujire arhierească și lansarea cărții Cântările omofone din Sfânta Liturghie în limba engleză la Northampton, Marea Britanie

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Northampton. Prezența ierarhului a avut drept motivație semnificativă împlinirea a cinci ani de slujire a lui Dumnezeu și a românilor ortodocși din această zona a Marii Britanii.

Aniversarea acestor frumoși ani a stat sub semnul unor momente liturgice și de suflet minunate: sâmbătă seara a fost slujită Taina Sfântului Maslu, urmată de o meditație a Preasfințitului Ignatie Despre asumarea duhovnicească a suferinței celuilalt. Duminică, Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, cuvântul de învățătura al Preasfințitului Părinte Ignatie despre puterea lui Dumnezeu de a converti imposibilul în posibil și lansarea volumului Cântările omofone din Sfânta Liturghie în limba engleză, carte scrisă de Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Psalmodia Transylvanica, dirijat de părintele profesor Vasile Stanciu.

La măreția și unicitatea evenimentelor din parohia Northampton se adaugă prezența, pentru prima dată în această comunitate, a Excelenței Sale, Dl. Ambasador Dr. Ioan Jinga, un om care îmbină atât de frumos trăirea credinței cu dragostea față de valorile tradiționale care ne reprezintă pe noi românii.

Comentarii Facebook


Știri recente