Slujire arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea cu prilejul încheierii anului școlar

Pentru elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a sunat astăzi, 10 iunie, ultimul clopoțel. Momentul festiv a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Visarion Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS. La final Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care s-au evidențiat în studiu teologic la diferite competiții.

Cu ocazia acestui eveniment deosebit, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, i-a felicitat pe absolvenții clasei a XII pentru încheierea celor patru ani de școală, ani de studiu și rugăciune intensă și le-a urat succes în pregătirea lor pentru viață și pentru slujirea altarului străbun, după cum a spus părintele Felix Neculai, purtător de cuvânt al Episcopiei Tulcii. De asemenea au fost acordate premii și diplome elevilor silitori. Apoi, în mod simbolic, absolvenții clasei a XII-a au predat cheia școlii colegilor din anul al III-lea făcându-le cuvenitele urări de succes.

„Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea se află în cel de-al 18-lea an al existenței sale în decursul căreia 14 promoții de elevi seminariști au absolvit această instituție de învățământ teologic din nordul Dobrogei”, a mai spus părintele Felix Neculai.

Comentarii Facebook


Știri recente