Slujire arhierească la Schitul Sf. Nicolae din Giurgiu

La 5 august 2012 Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a IX-a după Rusalii, ocazie cu care Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Schitului „Sf. Ier. Nicolae” din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica schitului. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului a hirotonit întru diacon pe teologul Pițu Nicolae Cristian, pe seama Parohiei Bălănoaia, Protopopiatul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie a explicat numeroșilor credincioși prezenți sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, subliniind puterea credinței care reprezintă răspunsul nostru la chemarea lui Dumnezeu și la oferirea harului Său. Pericopa evanghelică de astăzi, a arătat Preasfinția Sa, ne-a pus înainte încă un moment în care s-a manifestat taina Fiului lui Dumnezeu făcut om și modul în care oamenii (și mai ales ucenicii) s-au raportat la taina lui Hristos. Umblarea pe mare a

Mântuitorului și potolirea furtunii ne arată încă una din formele de manifestare a puterii și a tainei lui Hristos, dar și puterea adevăratei credințe în El. Ucenicii aveau o problemă cu raportarea autentică la Iisus, chiar cu credința în El, iar în momentul în care l-au văzut pe Hristos mergând pe mare, salvându-l pe Petru, care începuse să se scufunde, au înțeles că era cu adevărat „Hristosul, Fiul lui Dumnezeu’.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă credință puternică în Dumnezeu, deoarece credința vie și lucrătoare este o virtute când este susținută cu efort și voință de desăvârșire, de trăire în Hristos și cu Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente