Slujire arhierească la Schitul Acoperământul Maicii Domnului din Chiriacu, județul Giurgiu

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Schitului „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Izvoarele, satul Chiriacu, județul Giurgiu. Cu acest prilej, Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica schitului, după cum informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a acordat distincția de iconom stavrofor, părintelui Chivu Ciprian, coordonatorul Biroului de pelerinaje al Episcopiei Giurgiului, pentru activitatea deosebită desfășurată în plan pastoral misionar și social-filantropic. În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a explicat înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, în care a fost evidențiată iubirea de semeni, inclusiv de vrăjmași, lucru necunoscut grecilor, romanilor, dar și iudeilor din acele vremuri. Evanghelia Domnului Hristos, a explicat Preasfinția Sa, trasează, astfel, coordonatele unui nou tip de relații între oameni.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit un baston de stareț, în semn de prețuire, părintelui ierom. Dionisie Cârjan, starețul schitului, pentru activitatea bogată desfășurată în cei cinci ani de la înființarea schitului, care a devenit în tot acest timp un punct de reper spiritual pentru credincioșii acestor ținuturi.

Comentarii Facebook


Știri recente