Slujire arhierească la Sânnicolau Mare

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, sâmbătă, 9 iulie, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în Parohia Iecea Mică, Protopopiatul Sânnicolau Mare, unde a oficiat Sfânta Liturghie și a instalat noul paroh al comunității, pr. Ștefan Mezin, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în capela cu hramul ‘Sfântul Ilie’ a Parohiei Iecea Mică, înconjurat de un sobor de zece preoți și diaconi, în frunte cu pr. ic. stavr. Gheorghe Șutac, protopopul de Sânnicolau Mare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal ‘Theophoros’ al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

După slujbă, în prezența reprezentanților autorităților locale și a numeroși credincioși, PS Paisie Lugojanul l-a prezentat pe noul îndrumător duhovnicesc și părinte paroh al comunității din Iecea Mică, preotul Ștefan Mezin.

În cuvântul pregătit cu acest prilej, părintele paroh Ștefan Mezin a subliniat faptul că slujirea apostolească a fost continuată până în zilele noastre de cinstiții episcopi, prin hirotonia de noi slujitori ai Sfintelor Altare, care au datoria de a împlini o întreită misiune în parohiile încredințate spre păstorire, de învățători, sfințitori și îndrumători pe calea mântuirii. Totodată, părintele a mai spus următoarele: „Mă simt copleșit de greaua răspundere ce mi s-a încredințat, dar și de adânca bucurie pe care o trăiesc din clipa hirotoniei. Îi mulțumesc pentru aceasta lui Dumnezeu și mă rog Lui să-mi ajute a împlini misiunea încredințată după cuviință. Doresc să mulțumesc familiei mele care m-a sprijinit pentru a merge pe această cale, iar în chip deosebit adresez recunoștința mea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, care m-a hirotonit. Mulțumesc tuturor oaspeților de față, pentru gestul prietenesc de a fi alături de noi în această binecuvântată zi. Apreciez în mod aparte căldura sufletească și bunătatea pe care enoriașii acestei parohii mi le-au arătat din clipa în care am sosit aici și îi rog să fie alături de mine, cu sfaturi, cu rugăciuni și cu toate ostenelile, pentru ca împreună să desăvârșim această mare misiune încredințată nouă de Bunul Dumnezeu”.

În final, Preasfințitul Paisie Lugojanul a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredințându-i de toată purtarea de grijă a ierarhilor lor.

Parohia Iecea Mică, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, a luat ființă în anul 1995, fiind până la acea vreme filie a Parohiei Iecea Mare. Parohia cuprinde 240 de familii cu 770 de credincioși, iar din anul 2008, cu ajutorul acestora, au fost demarate lucrări de ridicare a unui nou lăcaș de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente