Slujire arhierească la Penitenciarul Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit duminică, 15 ianuarie 2012, Sfânta Liturghie arhierească în Capela „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Tulcea, a precizat arhid. Vasile Iulian.

La Sfânta Liturghie au luat parte aproximativ 100 de deținuți care au dat omofon și răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Visarion a subliniat importanța credinței în viața credincioșilor, dar și a recunoștinței față de binefacerile primite de la Dumnezeu în urma rugăciunilor noastre: „Să fim mereu cu credință puternică în Dumnezeu care ne poate curăți pe fiecare dintre noi de lepra păcatelor. În același timp să fim pururi mulțumitori și recunoscători pentru tot ceea ce primim de la Dumnezeu sau de la oameni, căci numai așa ne vom arăta demnitatea noastră de ucenici ai lui Hristos”.

La sfârșitul slujbei, părintele capelan Nicu Partebună a mulțumit Preasfinției sale pentru prezența în mijlocul deținuților. Tuturor celor prezenți le-au fost împărțite calendare și iconițe fiind apoi binecuvântați de către ierarhul locului.

Între Episcopia Tulcii și Penitenciarul Tulcea există de trei ani de zile un protocol de colaborare concretizat prin asistență religioasă și sprijin material pentru buna desfășurare a cultului divin din Capela acestei instituții.

Comentarii Facebook


Știri recente