Slujire arhierească la Penitenciarul Arad

În dimineața Duminicii Sfinților Români Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit slujba de sfințire a drapelului național la Catedrala arhiepiscopală din Arad, apoi a participat la arborarea lui în fața Palatului administrativ, după care s-a deplasat la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului Arad pentru a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, după cum ne-a relatat Pr. Mircea Bupte.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfinția Sa a arătat importanța pericopei apostolice din Epistola către Romani, cap. 2, vers. 10-16, cu atenționare asupra rolului conștiinței în viața fiecărui om. De asemenea, învățătura Sfintei Evanghelii din Duminica a II-a după Rusalii se prezintă ca îndemn de a lua aminte la chemarea pe care Mântuitorul Hristos o adresează celor două perechi de frați, Andrei și Petru, Iacob și Ioan, fiecare cu îndeletnicirile lor până atunci, dar care, la cuvântul Domnului au lăsat toate și I-au urmat Lui.

Chiriarhul Aradului i-a încurajat pe deținuți prin cuvintele că în viața oricărui om pot apărea accidente sau necazuri sau încercări, important este ca fiecare să-L caute pe Hristos și să-L urmeze, împlinindu-I poruncile.

Răspunsurile la strană au fost date de persoane asistate în Penitenciar, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei felicitând atât pe membrii corului, cât și pe părintele capelan Mircea Nicolau pentru dăruirea cu care participă la sfintele slujbe ale Bisericii. Cu toții au adresat mulțumiri ierarhului pentru vizita făcută, acum, în preajma zilei ocrotitorilor spirituali ai penitenciarilor, Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Comentarii Facebook


Știri recente