Slujire arhierească la Penitenciarul Arad, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Astăzi, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Aradului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Penitenciarului Arad, cu prilejul Zilei Administrației Peniteciarelor din România. A fost prezentă conducerea Instituției și parte a deținuților.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a arătat importanța și semnificația purtării numelui de creștin și a numelor de botez ca nume pe care le-au purtat cu vrednicie înaintașii noștri. În acest fel, Sfinții Apostoli Petru și Pavel se constituie în pilde vii pentru toții membrii Bisericii lui Hristos, iar pentru cei cărora le sunt ocrotitori spirituali cu atât mai mult, Apostolii înșiși neavând o viață ușoară, suportând chiar „lanțuri și închisoare”. Preasfințitul Timotei i-a îndemnat pe cei lipsiți o vreme de libertate să caute a folosi acest timp spre îndreptarea lor și revenirea în familie și societate pentru a fi de folos celor care îi așteaptă, însăți prezența Preasfinției Sale fiind un semn al comuniunii pe care Biserica strămoșească o dorește pentru toți fiii ei, reamintind cuvântul Apostolului neamurilor că dacă un mădular suferă, întreg trupul este părtaș la această suferință.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii din Penitenciarul Arad, format și coordonat de PC Părinte Capelan Mircea Nicolau.

La sfărșitul slujbei Preasfinția Sa a dăruit celor prezenți și pentru Biblioteca Instituției, Noul Testament cu psalmi, Ediția Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cărți cu conținut religios.

Episcopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente