Slujire arhierească la Parohia „Sfântul Nicolae” din Zalău

În duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul noii Parohii ,,Sf. Nicolae” din zona străzii Crasna din municipiul Zalău, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, informează episcopiasalajului.ro.

Parohia ,,Sf. Nicolae” a fost înființată la începutul lunii august a anului trecut și face parte din parohiile nou înființate în orașul Zalău, care răspund nevoilor pastoral misionare ale credincioșilor zălăuani. De la înființare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu și sub înțeleapta conducere a Preacucernicului Părinte Inspector eparhial Ionuț Pop, parohul acestei comunități, s-a procurat un teren pentru construcția bisericii parohiale și au fost demarate lucrările de construcție, în timp foarte scurt fiind turnată fundația bisericii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Petroniu a vorbit despre om ca ființă biologică, logică și teologică și despre chemarea acestuia de a asculta poruncile lui Dumnezeu pentru a se bucura de vederea Împărăției Cerurilor. De asemenea, a mulțumit credincioșilor prezenți pentru jertfelnicia și dragostea de care dau dovadă în demersul ridicării bisericii parohiale închinate Sfântului Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente