Slujire arhierească la Parohia Ortodoxă Română din St. Hubert, Quebec

În seara zilei de miercuri, 4 aprilie 2012, la Catedrala ‘Sf Gheorghe’ din St. Hubert, Quebec aproximativ patru sute de credinciosi ortodocsi romani au participat cu multa evlavie la slujba Sfantului Maslu oficiata de Preasfintitul Parinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi alaturi de un sobor de preoti.

După cum ne informează Ierom. Corneliu Andrasco, Din sobor a facut parte si Pr. George Chisca, protopopul zonei de Est a Canadei. La finalul slujbei Preasfintitul Parinte Ioan Casian a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura, dupa care toti credinciosii au primit ungerea cu untdelemnul sfintit in cadrul Tainei Sf. Maslu.

Parohia Ortodoxa Romana ‘Sf. Gheorghe’ din St Hubert, Quebec a luat fiinta in anul 2004, fiind gazduita timp de patru ani de o parohia catolica care le-a pus la dispozitie o capela pentru savarsirea Sfintei Liturghii si a celorlalte taine si ierurgii. Din anul 2008, parohia poseda propriul locas de cult, aici slujind doi preoti romani – Pr. Paroh Daniel Sandu si Pr Constantin Traian Petre.

Comentarii Facebook


Știri recente