Slujire arhierească la Parohia Nalbant, prot. Babadag

În Duminica a XXXIV – a după Rusalii, la 12 februarie 2012, numeroși credincioșii din parohia Nalbant, prot. Babadag au participat la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de către Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii în biserica cu hramul „Sfântul Mucenic Haralambie”.

Sfânta Liturghie a fost precedată de o slujbă de binecuvântare a noii picturi din pridvorul bisericii ca și a icoanei de hram recent restaurate, după cum ne informează Arhid. Vasile Iulian.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat importanța pocăinței și recunoaștere a stării de păcătoșenie.

Pentru activitatea deosebită pusă în slujba Bisericii P.C. pr. paroh Irimia Mihăiță a fost hirotesit întru iconom, fiind acordate de asemenea Acte de apreciere Consiliului parochial, d-lui Klein Iohan – primarul ocalității și d- lui ing. Masaca Stere.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși răspunsurile liturgice fiind date de un cor al studenților teologi.

Actuala Biserică din Nalbant datează din anul 1839, fiind zidită pe locul unei alte biserici mai vechi cu același hram. În această biserică a slujit în secolul trecut ca paroh Ghenadie Țeposu – viitorul Episcop al Buzăului.

Comentarii Facebook


Știri recente