Slujire arhierească la parohia Lacu, jud. Mehedinți

În Duminica a V-a din Postul Mare, a Mariei Egipteanca, la 1 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, se va afla în mijlocul credincioșilor parohiei Lacu, comuna Voloiac. Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în lăcașul de cult cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

În această Duminică a Postului Mare, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro, Preasfinția Sa va instala un nou paroh și anume pe părintele Gabriel Cristian Stroe. Absolvent al Facultății de Teologie din Craiova, Preacucernicul părinte a primit Taina Preoției pe 5 februarie, la Catedrala Episcopală din municipiu, pe seama parohiei Lacu, vacantă din ianuarie 2012.

În Duminica a V-a a Postului Mare Biserica cinstește pe Cuvioasa Maria Egipteanca. Viața acestei cuvioase este o istorie a căderii în păcat, dar și a ridicării spre cele mai înalte culmi ale virtuților, simbol al pocăinței și al măreției conștiinței feminine care răspunde chemării divine.

Comentarii Facebook


Știri recente