Slujire Arhierească la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Zalău

În prima duminică a Triodului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul preoților și credincioșilor de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Zalău, săvârșind Sfânta Liturghie și rostind un cuvânt de învățătură, informează episcopiasalajului.ro.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, considerată vechea catedrală a orașului, a fost împodobită cu pictură acrilică în ultimii ani și a fost sfințită anul trecut de către Chiriarhul Sălajului, înconjurat de un impresionant sobor de preoți.

Având în vedere faptul că începând din această duminică ne aflăm în Perioada Triodului, perioadă care cuprinde Sfântul și Marele Post, Preasfințitul Petroniu a dăruit sfaturi duhovnicești adânci credincioșilor zălăuani referitoare la post: „Mântuitorul ne îndeamnă să nu postim de ochii lumii, precum să nu săvârșim nici o altă virtute pentru a fi văzuți de alții, pentru că vederea de către noi și de către ceilalți semeni a virtuților noastre le face să piară, căci precum comoara arătată se fură, așa virtutea făcută cunoscută sau publică, se mistuiește”.

Referindu-se la pericopa evanghelică citită în această duminică, Pilda vameșului și a fariseului, Episcopul Sălajului a îndemnat: ” Să învățăm să avem faptele fariseului, dar smerenia vameșului. Să ne ferim pe cât ne stă în putință de păcat și să săvârșim fapte bune, dar să nu ne mândrim, iar dacă suntem înșelați de diavol și săvârșim anumite păcate, să ne smerim și să ne căim sincer, pentru că ‘Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la căile sale și să fie viu’ (Iezechiel 18, 23)”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…