Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

În Duminica a XI-a după Rusalii, astăzi, 8 august, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Petru a vorbit despre fapta datornicului nemilostiv care a fost iertat de către stăpânul său de o sumă mare, de zece mii de talanți, iar el nu a putut să ierte semenului său o datorie nesemnificativă, o sută de dinari. Oprindu-se la virtutea iertării ca o condiție primordială de a primi și noi iertare de la Dumnezeu, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a spus: „Ultimul verset din pericopa evanghelică citită astăzi: ‘Tot așa și Tatăl Meu cel din ceruri vă va face vouă, dacă nu veți ierta – fiecare fratelui său – din inimile voastre’, este, de fapt, concluziei Evangheliei. Să iertăm din inimă. Aceasta ne cere Mântuitorul. Altă condiție de a primi iertare nu există. Când rostim Tatăl nostru tot aceasta cerem: ‘Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri’. Noi înșine condiționăm iertarea noastră. Să ne gândim la acest lucru când ne facem rugăciunile de dimineață sau cele de seară, și de fiecare când rostim Tatăl nostru”.

„Părinții Bisericii ne mai spun că dacă nu iertăm semenului nostru, rugăciunile noastre nu sunt împlinite de Dumnezeu. Să reținem acest adevăr și să mergem să ne împăcăm cu fratele nostru și astfel sufletele noastre se vor umple de pace, dragoste și bucurie nedescrisă”, a mai spus Înaltpreasfințitul Mitropolit Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente