Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat la 5 august 2012 , împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău după cum ne informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la Evanghelia din Duminica a noua după Rusalii, subliniind între altele: „Viața noastră este asemenea unei mări învolburate cu vânturi potrivnice. Suntem amenințați de furtunile încercărilor și a ispitelor de tot felul și la orice pas. Din Evanghelia de astăzi vedem că nu putem să rezistăm dacă ne bizuim doar pe puterile noastre. Pentru a face față greutăților avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Dacă-L chemăm cu credință Dumnezeu ne ajută”.

Referindu-se la rostul ispitelor din viața noastră, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a specificat: „Vedem din Evanghelia de astăzi că încercările din viața noastră au și ele un rost. Sunt pentru a ne verifica credința. De aceea, în vreme de ispită să nu disperăm, ci să ne mobilizăm forțele duhovnicești și să nădăjduim în Domnul nostru Iisus Hristos. Să avem credință că pe orice drum vom merge, Mântuitorul ne vine în întâmpinare și răspunde strigătului nostru: „Doamne, scapă-mă”.

„Să ne ferim de îndoiala lui Petru și să nu ne întoarcem ochii noștri de la Cel care aduce liniște sufletelor noastre în vreme de necaz, precum a adus liniște în corabia în care se aflau ucenicii pe mare învolburată. Să strigăm cu credință puternică: „Doamne, ajută-ne” și Dumnezeu nu ne va lăsa în necaz”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente