Slujire arhierească la Paraclisul mitropolitan Sfântul Ilie din Craiova

Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat astăzi, 15 ianuarie 2012, slujba Sfintei Liturghii la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Craiova, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La finalul slujbei religioase, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a vorbit credincioșilor despre semnicficațiile pericopei evanghelice din această duminică (Luca 17, 12 – 19), subliniind necesitatea de a mulțumi lui Dumnezeu atât pentru binefaceri, cât și pentru suferințe și necazuri, încercări pe care milostivul Dumnezeu le trimite spre vindecarea noastră trupească și sufletească, știut fiind că El „nu dorește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu”(Ez. 18, 23).

Așezată în zona centrală a Craiovei, Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” este unul dintre reperele importante ale vieții religioase și culturale ale Băniei. Ea fost ctitorită de vornicului Ilie Otetelișanu în anul 1720 și refăcută din temelii în 1893. Pictura a fost realizată de Gheorghe Tăttărescu, fiind considerată ultima biserică pictată de acesta. Sfântul locaș a devenit în scurt timp un simbol pentru cei care locuiau în această zonă, hramul lui fiind dat și cartierului în mijlocul căruia se afla. Tot aici a fost înființată, în 1837, Școala de fete „Lazaro – Otetelișanu”, considerată prima școală de fete din Țara Românească.

Comentarii Facebook


Știri recente