Slujire arhierească la Paraclisul mitropolitan Sfânta Treime din Craiova

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, numeroși credincioși au fost prezenți la slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșite la Paraclisul mitropolitan „Sfânta Treime” din Craiova, de către Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„După o rânduială deja cunoscută în Arhiepiscopia Craiovei, în prima lună a anului săvârșim Sfânta Liturghie în această frumoasă biserică închinată Preasfintei Treimi, pentru ca activitatea și întreaga noastră viață să fie binecuvântate și în acest an de Tatăl, de Fiul și de Sfântul Duh”, a declarat IPS Irineu.

„Împreună cu părinții slujitori și cu credincioșii care iubesc această biserică, ne-am rugat și am adus laudă lui Dumnezeu, în Duminica lui Zaheu, cu dorința ca și noi să ne putem ridica la înălțime și să-l vedem pe Mântuitorul Iisus, să-L găzduim în inimi și să primim astfel mântuirea sufletelor noastre”, a mai spus Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Situată în zona centrală a orașului, Biserica Sfânta Treime este una din bijuteriile arhitectonice ale Craiovei. A fost ridicată în perioada 1765 – 1768 de familia domnitorului Barbu Știrbei și reclădită la finalul secolului XIX, sfințirea ei fiind săvârșită la15 octombrie 1906, de către Atanasie Mironescu, Episcopul Râmnicului Noului Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente