Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

La 20 iulie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit pericopa Evanghelică din Duminica a șasea după Rusalii.

Înaltpreasfințitul Petru, între altele, a spus: „Vedem din Evanghelia de astăzi cât de importantă este credința celor de lângă noi. Slăbănogul a fost vindecat de Mântuitorul datorită credinței celor care l-au adus la El. Ne spune Evanghelia că Iisus „văzând credința lor, a zis slăbănogului: Îndrăznește, fiule! Iertate sunt păcatele tale!”. Dumnezeu răspunde credinței prietenilor celui bolnav. Prin credința lor este vindecat slăbănogul. Ceea ce reținem este că Mântuitorul mai întâi îi iartă păcatele slăbănogului, apoi îi spune să-și ia patul și să meargă la casa sa. Vedem că între suferința slăbănogului și păcatele sale este o strânsă legătură. Ce învățăm de aici? Că atunci când trecem printr-o boală trebuie să mergem și la duhovnic, pentru că s-ar putea ca suferința noastră să fie legată de greșelile noastre. Întâi cerem ajutor și iertare de la Dumnezeu, apoi ne adresăm medicilor. După ce am cerut iertare, Dumnezeu ne dă vindecare prin medici”.

„Să nu fim indiferenți la suferința semenilor noștri. Să-i ajutăm să meargă la doctor, dar să-i îndemnăm să meargă și la un părinte duhovnic pentru a se spovedi, încercând să-i convingem că toată vindecarea ne vine de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre”, a îndemnat Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente