Slujire arhierească la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Numeroși credincioși au participat, în Duminica Ortodoxiei, la Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul Catedralei Episcopale din municipiu. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sărbătoarea a început încă de sâmbătă seara cu participarea dreptslăvitorilor creștini la slujba Vecerniei Mari și a Litiei, la care a fost prezent și Arhipăstorul Eparhiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim.

După Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfinția Sa s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej s-a menționat că în această duminică și în următoarele până la Buna Vestire se va face colecta pentru completarea Fondului Central Misionar.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează Cătălin Cernătescu, Părintele Episcop a vorbit credincioșilor despre necesitatea completării postului cu rugăciune și cu fapte bune, aducând în discuție și cinstea care se cuvine icoanelor, căci această primă duminică a Postului Mare este zi de sărbătorire a triumfului Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic, care au învățat că icoanele nu sunt nicidecum idoli ori chipuri cioplite, întrucât închinarea nu se face la materialul din care sunt confecționate, ci la persoanele pe care le reprezintă.

Duminica Ortodoxiei ne amintește în fiecare an de biruința ortodoxiei asupra ereziei numită iconoclasm, și asupra tuturor ereziilor.

Comentarii Facebook


Știri recente