Slujire arhierească la Panaghia Agiasos – Lesvos Grecia

În perioada 7-13 august a.c. la invitația Î.P.S. Mitropolit Iacovos de Mytiline și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii s-a aflat în insula Lesvos din Grecia.

Preasfinția Sa a vizitat câteva dintre așezămintele monahale ale insulei: Mănăstirea Pithari, Biserica si mormântul Sf. Andrei Criteanul din Eresos, Mănăstirea Sf. Ioan Evanghelistul – Ipsilu, Mănăstirea Perivolis și Mănăstirea Sf. Ignatie – Limonos. P.S. Sa a făcut și o vizită frățească mitropolitului Chrisostom de Mithimna la sediul Mitropoliei din Kalloni.

Duminică 12 august a.c. în sobor de preoți și diaconi, P.S. Părinte Visarion a săvârșit în biserica închinată Maicii Domnului din localitatea Agiasos, Sfânta Liturghie arhierească la care au participat numeroși credincioși veniți să se închine icoanei făcătoarei de minuni de aici. Preasfinția Sa a dăruit bisericii o icoană a Maicii Domnului și a transmis și binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Seara, în biserica din Agiasos P.S. Sa a săvârșit și slujba Paraclisului Maicii Domnului, la slujbă asistând și Mitropolitul Iacovos de Mytiline, după cum ne informează Alexandru Chituță.

Comentarii Facebook


Știri recente