Slujire arhierească la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Giurgiu

În Duminica a V-a din Postul Mare, la împlinirea celor cinci ani de la întronizarea în demnitatea de Episcop al Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de părinți consilieri de la centrul eparhial, de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Giurgiu, care astăzi, 10 aprilie, și-a sărbătorit cel de-al doilea hram, informează episcopiagiurgiului.ro Cu acest prilej, într-un loc special amenajat, au fost aduse spre închinare credincioșilor părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Catedrala Episcopală din Giurgiu și Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Parohia Letca Nouă.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, le-a vorbit celor prezenți despre pilda de pocăință a Cuvioasei Maria Egipteanca, sfânta care ne înfățișează faptul că nu putem să nădăjduim vreodată că vrednicia de a ne împărtăși o câștigăm singuri. Hristos ne dă limpezimea de a ne vedea cu adevărat păcatele și de a le birui, El fiind Cel care biruie în noi păcatul și moartea. Primind noi împărtășania cu smerenie și cu nădejde, El șterge fărădelegile noastre și ne izbăvește de păcate, așa cum grăiește Apostolul citit astăzi: „sângele lui Hristos, Care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus lui Dumnezeu pe Sine, jertfă fără prihană, va curăți cugetul vostru de faptele cele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui viu” (Evrei 9, 14).

La final, au fost înălțate rugăciuni de mulțumire Mântuitorului Iisus Hristos pentru realizările și darurile bogate pe care le-a revărsat cu prisosință asupra Episcopiei Giurgiului în cei cinci ani de aleasă arhipăstorire în demnitatea de Episcop al Giurgiului a Preasfințitului Părinte Ambrozie. Totodată, credincioșii prezenți au primit pachete, pregătite de către maicile de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, iconițe cu chipul Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente