Slujire Arhierească la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu

În Duminica a IV-a după Paști (a Slăbănogului), în altarul de vară al Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării Slăbănogului de la Scăldătoarea Vitezda.

De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat bunătatea nemăsurată a Mântuitorului Hristos care nu așteaptă rugămintea celor în suferință, ci, din iubire de oameni, vine în întâmpinarea rugăminții lor. Iubirea este cea care ne cheamă și pe noi la viață și, ca atare, răspunsul nostru trebuie să fie unul pe măsură. Existența umană este centrată pe Dumnezeu, este dintru început teocentrică, iar viața noastră trebuie să fie în relație cu Izvorul Vieții, a încheiat Chiriarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente