Slujire arhierească la Mănăstirea Sf. Ioan Rusu, Slobozia de Giurgiu

În ziua în care Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Maicii Domnului, astăzi 26 decembrie 2011, obștea Mănăstirii „Sf. Ioan Rusu’ din localitatea Slobozia de Giurgiu a primit vizita Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Astfel, la ceas de sărbătoare sfântă, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a sute de credincioși, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica mănăstirii, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte a vorbit despre semnificația sărbătorii „Soborul Maicii Domnului care reprezintă o chemare către noi pentru a o preacinsti pe Maica Domnului, aici pe pământ, amintindu-ne, totodată, faptul că Maica Domnului se află preaslăvită, fără de asemănare, în mijlocul tuturor Sfinților din ceruri.

Totodată, Preasfinția Sa a vorbit și despre viața și activitatea deosebită a Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, pe care Biserica noastră îl sărbătorește tot astăzi. Iscusit organizator al vieții monahale de la noi, după rânduielile din Muntele Athos, Sf. Cuv. Nicodim a fost un bun cărturar, isihast și teolog. Rânduielile statornicite de el la cele două mari ctitorii, Mănăstirea Vodița și Mănăstirea Tismana, au slujit drept pildă pentru numeroasele mănăstiri ridicate de către domnitorii Țării Românești și ai Moldovei, a încheiat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente