Slujire arhierească la Mănăstirea Gruiul Lupului, din județul Vâlcea

În Duminica a VII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gruiul Lupului, din județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

Piatra de temelie a sfântului locaș a fost pusă în 9 august 2009 de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și Părintele Stareț Macarie Roman. Biserica a fost construită în formă de cruce bizantină, având turnul cu 12 laturi și continuat pe rotund, cu o cruce de 9 m înălțime. Este o biserică monumentală, încadrându-se în stilul arhitectural al Eparhiei Râmnicului, alături de Mănăstirea Cozia.

La data de 2 octombrie 2010, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de peste 70 de preoți și diaconi la Mănăstirea Gruiul Lupului, din localitatea Racovița, județul Vâlcea. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit biserica mănăstirii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Gherasim cel Nou”. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioși și a rostit și cuvânt de învățătură, în care a amintit că în urmă cu un an și două luni, a pus piatra de temelie la acest sfânt așezământ.

Comentarii Facebook


Știri recente