Slujire arhierească la Mănăstirea Giurgeni din cadrul Protopopiatului Roman, în ziua hramului

În ziua sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, mâine, 8 septembrie, Mănăstirea Giurgeni din Protopopiatul Roman își va serba hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia Sfânta Liturghie Arhierească înconjurat de un sobor de preoți. De asemenea, Preasfinția Sa va hirotoni întru ieromonah pe ierodiaconul Dănilă Gheorghe Nicolae, pe seama mănăstirii Giurgeni, al cărei stareț este părintele Antonie Jeflea.

Tot mâine, Mănăstirea Parincea și Mănăstirea Caraclău din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului își vor serba hramul, informează epr.ro.

Construcția mănăstirii Parincea a început cu binecuvântarea Preasfințitului Eftimie al Romanului în anul 1998 și au fost finalizate în anul 2002. În ziua de 12 septembrie 2004, în anul serbării a 500 de ani de la trecerea în veșnicie a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, biserica mănăstirii a fost sfințită de către Preasfințitul Ioachim Mareș, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Mănăstirea de la Caraclău a fost ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu sprijinul Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul. Sfințirea lăcașului de cult a avut loc la 11 octombrie 2000. Acest așezământ monahal în care viețuiesc 6 maici, mai are ca și ocrotitor pe Sfântului Ierarh Spiridon, care se prăznuiește la 12 decembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente