Slujire arhierească la Mănăstirea Dobrești

De sărbătoarea Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul slujitorilor de la mănăstirea Dobrești, din cuprinsul Mitropoliei Banatului, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită în biserica monument istoric din localitate, ctitorită în anul 1852. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din diaconi, clerici ai obștii monahale și preoți din parohiile învecinate în frunte cu ieromonahul Matei Buliga, starețul mănăstirii. La Liturghie au participat alături de oficialitățile locale și județene numerosi credincioși din localitate și din satele apropiate, informează mitropolia-banatului.ro.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și de asemenea din partea Înalt Presfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului gândurile de bine si purtarea Sa de grijă, și a împărțit credincioșilor iconițe cu Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos și au fost cântate colinde tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…