Slujire arhierească la Mănăstirea Comana, Giurgiu

În Duminica a XII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Comana din jud. Giurgiu.

După cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte a vorbit credincioșilor prezenți despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată convorbirea Mântuitorului Hristos cu un tânăr bogat, stăpânit de bogățiile lui, aflat în imposibilitatea lepădării de acestea pentru a putea ajunge la desăvârșire. Tânărul care a plecat „întristat’, a arătat Preasfinția Sa, nu era trist numai pentru că nu s-a putut hotărî să-și vândă averile, ci și pentru că și-a putut da seama de egoismul său și de lipsa iubirii aproapelui.

Mănăstirea Comana, situată în comuna Comana din județul Giurgiu, a fost ctitorită de Vlad Țepeș (†1476) în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însă s-a ruinat până la finele secolului al XVI-lea. În 1588, boierul Radu Șerban din Coiani – satul Mironești de azi – începe zidirea unei noi mănăstiri la Comana.

Comentarii Facebook


Știri recente