Slujire arhierească la Mănăstirea Clocociov, mun. Slatina

În Duminica Tuturor Sfinților – 19 iunie 2011 -, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a oficiat Sfânta Liturghie la Mânăstirea Clocociov din Mun. Slatina, informează episcopiaslatinei.ro. Răspunsurile liturgice au fost date de corala „Sfinții Martiri Brâncoveni”, a preoților Episcopiei.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat că sfințenia poate fi atinsă de oricine dorește să se mântuiască, împlinind poruncile lui Dumnezeu.

„Sfințenia este o vocație a dumneavoastră, a tuturor, indiferent de rasă, de neam, de pregătirea intelectuală, de poziția socială, ori de activitatea pe care o desfășurați fiecare în societate și din care vă câștigați „pâinea cea de toate zilele”. Să nu credeți că Dumnezeu ne cere numaidecât extraordinarul: să ne dăm viața inutil, să ne prăpădim tinerețea fără rost, să ne îmbolnăvim cu post exagerat ori să ne claustrăm în forme extreme de asceză. Ne îngăduie, iată, să ne căsătorim și să ducem o viață normală în cadrul căsniciei legiuite, însă în frica Lui, ca buni familiști, buni părinți și buni educatori pentru copiii noștri. Și aceasta se cheamă sfințenie pentru dumneavoastră, oamenii de rând, și cu aceasta ne puteți folosi până și pe noi, și îi puteți folosi până și pe sfinți, și se folosește și se bucură și Dumnezeu de exemplul dumneavoastră, al celor care înțelegeți să „fiți sfinți, pentru că Domnul Dumnezeul nostru este sfânt”. Așadar, cu toții suntem chemați ca, prin viața noastră aleasă și sfântă, să arătăm și celor din jurul nostru calea către Dumnezeu și așa ne vom putea adăuga și noi încet-încet cetelor drepților, ale aleșilor, ale sfinților, pentru că Dumnezeu ne-a chemat pe toți deopotrivă să ne sfințim viața și să fim sfinți”, a spus Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente