Slujire arhierească la Isaccea, Protopopiatul Niculițel

Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat, miercuri, 21 martie 2012, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Liturghia Darurilor înainte sfințite, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Isaccea, Protopopiatul Niculițel, a precizat Alexandru Chituță.

Mulți dintre credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Visarion le-a vorbit despre sfințenia și lumina izvorâte din zilele Postului Mare, ca și despre rolul sfintelor slujbe în pregătirea sufletească a credincioșilor spre a primi lumina Sfintei Învieri.

După otpustul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit rugăciunea arhierească de dezlegare, iar părintele paroh Igor Padnevici a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență cât și pentru cuvântul de învățătură.

Zidită în jurul anului 1800, biserica din Isaccea are alături zidurile unei imense biserici a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 1906 dar care din cauza vremurilor potrivnice nu a mai putut fi terminată.

Comentarii Facebook


Știri recente