Slujire arhierească la hramul Mănăstirii gălățene Cudalbi, din Câmpia Covurluiului

Mănăstirea gălățeană Cudalbi a atras astăzi, 8 septembrie, numeroși credincioși. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul locului a sfințit și locul pe care va fi înălțat paraclisul de iarnă al mănăstirii. Lăcașul de cult va avea hramurile „Duminica Tuturor Sfinților” și Sfânta Miriam, informează TRINITAS TV.

„Mai presus de toate această mănăstire, ca de altfel toate mănăstirile, este o nouă Grădină a Maicii Domnului unde grădinarii, maicile, credincioșii, ctitorii și donatorii, ne-au arătat câtă frumusețe se poate cultiva prin pomii, florile și clădirile de aici, dar câtă zidire sufletească este în viața mănăstirească, în viața filantropică a mănăstirii și mai ales în comuniunea credincioșilor de aici, care astăzi s-au întâlnit pentru începerea noului an bisericesc, noului an școlar și un început bun în viața creștină”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Situată în vecinătatea comunei gălățene Cudalbi, mănăstirea datează din anul 1925. A fost închisă în 1956, odată cu instalarea regimului comunist în România, însă își reia activitatea în anul 1990. Începând cu anul 2004 în incinta așezământului a început înălțarea unei biserici, lucrările fiind finalizate de curând.

Comentarii Facebook


Știri recente