Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit duminică, 18 noiembrie 2012, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice duminicale de la Luca 12, 16-21, ce înfățișează pilda bogatului căruia i-a rodit țarina. Astfel, Preasfințitul Paisie a subliniat importanța recunoștinței față de toate darurile materiale și spirituale primite de la Dumnezeu, Izvorul tuturor bunătăților, pe care trebuie să le întrebuințăm cu înțelepciune spre folosul și mântuirea noastră, cât și a celor din jur. Totodată, a accentuat nevoia cultivării și agonisirii virtuților, ca bogății nepieritoare și necesare dobândirii Împărăției cerurilor în viața cea de apoi.

Tot în cadrul slujbei, pr. Daniel Trăilă, eclesiarhul catedralei, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod adresate credincioșilor și clericilor din cuprinsul Patriarhiei Române cu prilejul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. În final, credincioșii prezenți au fost anunțați de începerea în cadrul Patriarhiei Române a colectei pentru ajutorarea celor aflați în suferință și a bătrânilor bolnavi, ce se va încheia în Ajunul Crăciunului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul catedralei, condus de pr. Dan Dragomir.

Comentarii Facebook


Știri recente