Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Iași

Sute de ieșeni au participat astăzi, 14 septembrie, la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția sa a vorbit credincioșilor despre semnificațiile Sfintei Cruci și a adresat un mesaj de binecuvântare: „În această binecuvântată zi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să pătrundem cât mai adânc în Taina Sfintei Cruci, să o așezăm și să o purtăm pe umerii sufletului nostru, să o propovăduim altora și să nu ne temem de povara ei, ci precum Mântuitorului Iisus Hristos ajutat să-și ducă crucea de Simon din Cirene, așa și noi suntem ajutați de un alt Simon din Cirene, chiar de Iisus Hristos care se așează împreună cu noi sub povara crucii. Astfel, nu noi purtăm crucea, ci printr-un act de credință, de nădejde și dragoste, îngăduim și îl chemăm pe Domnul Hristos să ne ducă crucea”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a citit o rugăciune de binecuvântare pentru toți cei care ieri, 13 septembrie, au început un nou an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente